CRM software voor dierenasielen

Op deze manier kunnen dierenasielen profiteren van het gebruik van een CRM-systeem met geïntegreerd donatie- en ledenbeheer.

Digitale transformatie is alomtegenwoordig. Allerlei soorten bedrijven hebben de mogelijkheid om hun processen te optimaliseren door het gebruik van geschikte softwareoplossingen en deze mee te nemen naar het digitale tijdperk. Instellingen die geen deel uitmaken van de particuliere sector in de traditionele zin van het woord kunnen ook profiteren van het gebruik van bedrijfssoftware. Hieronder bekijken we graag enkele belangrijke functies van CRM-software voor dierenasielen en laten we zien hoe deze faciliteiten ook kunnen profiteren van het gebruik van een CRM-systeem. Eerst moet echter de volgende vraag worden beantwoord: Wat is CRM eigenlijk?

Een blik op CRM-systemen

“CRM” is de afkorting voor Customer Relationship Management; klantrelatiebeheer of klantenservice. Enerzijds is dit de centrale oriëntatie van een bedrijf op de eigen klanten. Tegelijkertijd gaat dit echter ook gepaard met de noodzaak om alle klantrelatieprocessen systematisch in te richten. Een CRM-systeem stelt bedrijven in staat om al deze processen digitaal in kaart te brengen. Binnen de software kunnen ze vervolgens zowel worden beheerd als geoptimaliseerd. Op deze manier kan CRM-software bedrijven helpen hun eigen klantrelatieprocessen naar een nieuw niveau te tillen.

Bedrijfssoftwarevoor dierenasielen

Als het gaat om dierenasielen, wordt er meestal niet gesproken over klanten. Maar ook deze faciliteiten kunnen profiteren van de soorten bedrijfssoftware. Allereerst moet bijvoorbeeld ook op deze gebieden de voorraadbeheer worden beheerd. Een ERP-systeem is dus ook bij dit soort instellingen de moeite waard. Daarnaast zijn dierenasielen afhankelijk van donaties of profiteren ze daarvan. CRM-systemen, die speciaal voor deze sector zijn ontworpen, hebben meestal al standaard een geïntegreerd donatiebeheersysteem. Ook ledenadministratie of ledenbeheer zijn vaak geïntegreerd. Via een bijbehorende interface naar een e-mail- of nieuwsbrieftool kan vervolgens eenvoudig en automatisch content naar alle leden worden verzonden . Marketingautomatisering kan ook worden gebruikt om op maat gemaakte inhoud naar leden of potentiële leden te sturen.

Een bedrijfssoftware op de markt is Dynamics 365 van 9altitudes. Met hoofdzetel in België stelt het bedrijf bedrijven in staat om de digitale transformatie in hun eigen bedrijf te brengen. Digitale transformatie wordt opgevat als meer dan alleen een digitalisering op procesniveau. Of de softwareoplossingen van dit bedrijf geschikt zijn voor eigen doeleinden moet van geval tot geval worden gecontroleerd. Het opstellen van een gedetailleerd specificatieblad is daarom essentieel.

Cloudsoftware voor dierenasielen

Naast het scala aan functies van het CRM-systeem speelt ook de keuze van een geschikt licentiemodel een belangrijke rol bij het zoeken naar software. In wezen moet hier een onderscheid worden gemaakt tussen on-premises en cloudgebaseerde systemen. Lokale systemen moeten worden geïnstalleerd en gebruikt op de interne servers. Dit betekent dat onderhoud en service ook de verantwoordelijkheid van de opvang zijn. Vaak zijn hiervoor niet de benodigde middelen en capaciteiten beschikbaar. Als gevolg hiervan kunnen updates niet regelmatig worden uitgevoerd, kunnen systemen kwetsbaarder worden voor hackers of kan de software uiteindelijk verouderd en incompatibel worden met andere programma’s. Om deze reden wordt cloudsoftware vaak aanbevolen in instellingen met beperkte middelen en capaciteiten in de interne IT. Deze systemen kunnen via internet ter beschikking worden gesteld aan dierenasielen.